Morrells Induro - Vloerlak XL1
Induro - Vloerlak XL1 €106,48

Morrells Induro - Vloerlak XL1

€106,48
Op voorraad
 • Bel voor deskundig advies
 • Iedereen kan klussen! Doe het gewoon zelf.
Informatie

Een-component vloerlak

Morrells Induro XL1 Vloervernis is een polyurethaan vloerlak op waterbasis die geschikt is voor alle interne zachthouten en hardhouten vloeren in zowel woonhuizen als in een groot aantal commerciële gebouwen zoals winkels, kantoren, restaurants en openbare gebouwen met gemiddeld tot hoog beloopbaar verkeer. Gebaseerd op een volledig verknopende ééncomponent-polyurethaantechnologie, biedt deze vloerlak verbeterde prestatiekenmerken in vergelijking met andere vergelijkbare vloerlakken.

Morrells Induro XL1 vloerlak biedt extreem sterke maar toch flexibele coatings met een uitstekende chemische en mechanische weerstand. In combinatie met Morrells Induro General Purpose Sealer produceren ze een afwerking met een uitstekende helderheid en houtwarming.

Het biedt ook bescherming tegen E-coli.MRSA, Salmonella, Listeria en andere schadelijke bacteriën met een dodingspercentage van 99% binnen 24 uur.

 • Op zoek naar een tweecomponenten vloerlak op waterbasis? Zie Morrells Induro XL2 Vloervernis

 • Wilt u de natuurlijke, onbehandelde kleur van hout behouden? Zie Morrells Induro Natro Floor Varnish


Voorbereiding

 • Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vrij is van stof, vuil of andere oppervlakteverontreinigingen.

 • Alle voorgaande afwerkingen moeten volledig worden verwijderd tot kaal hout door het hout te strippen of te schuren

 • Vul eventuele openingen of spleten in het houtoppervlak op met Morrells tweedelige gekleurde houtvullers of een andere geschikte houtvuller

 • Nieuw hout kan indien nodig worden schoongemaakt en ontvet met spiritus

 • Vers geschuurde vloeren moeten worden geveegd en gestofzuigd om alle sporen van schuurstof, vuil en puin te verwijderen

 • Voorafgaand aan het lakken kunnen zachthouten vloeren desgewenst worden gebeitst met Morrells Light Fast Wood Stain, beschikbaar in meerdere kleuren. 

 • Het aanbrengen van Morrells Induro General Purpose Sealer voorafgaand aan het lakken wordt aanbevolen voor een betere hechting op de ondergrond


Toepassing van de XL1 Vloerlak

Doe altijd een test voordat u een project start om de geschiktheid van het product en de uiteindelijke afwerking te beoordelen. Volg te allen tijde de instructies van de fabrikant op de container.

 

 1. Breng de vernis aan met een kortharige roller, T-bar applicator of mohair vloerpad

 2. Voor woonomgevingen: breng 2 lagen vernis aan na priming met General Purpose Sealer, laat 2-3 uur drogen en licht schuren tussen de lagen

 3. Voor lichte commerciële omgevingen: breng 3 lagen vernis aan na het primen, laat 2-3 uur over voor het opnieuw coaten

 

Applicatieborstels en apparatuur moeten onmiddellijk na gebruik worden schoongemaakt met warm zeepwater en droog geveegd. Zodra de laatste laag is opgedroogd, kan het lichte verkeer na 24 uur worden hervat. Plaats geen meubels of verplaats meubels gedurende minimaal 3 dagen na het aanbrengen over het vloeroppervlak. Vermijd de eerste 5 dagen matten, vloerkleden of vloerbedekkingen, aangezien dit de uiteindelijke uitharding en de algemene prestatie van het product zal belemmeren.


Nazorg

Morrells Induro XL1 Vloervernis heeft doorgaans 7 dagen nodig om de volledige hardheid te bereiken, dus nat reinigen en stofzuigen moet tot na deze periode worden vermeden. Het gebruik van entreematten en meubelkussens van goede kwaliteit wordt aanbevolen om schade aan de afwerking te voorkomen. Oppervlakken moeten regelmatig worden geveegd of gestofzuigd om ophoping van stof of gruis te voorkomen, omdat dit schurend wordt en de afwerking na verloop van tijd zal aantasten. Een zachte doek of dweil licht bevochtigd met een speciale reiniger voor houten vloeren en water kan ook worden gebruikt, indien nodig.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »