Eenvoudig je vloer zelf lakken

8
Sorteren op:


Vloerlak koop je online bij Lakenolie.nl

Een vloer in huis is onderhevig aan loopverkeer. Een houten vloer in huis is prachtig, maar onbehandeld is een houten vloer snel bekrast. We raden dus ook aan om je onbehandelde vloer altijd te lakken, want je wil natuurlijk dat je vloer zo lang mogelijk meegaat. Ook is het belangrijk je vloer te beschermen tegen vlekken en vocht. Met een gelakte vloer veeg je viezigheden er makkelijk vanaf met een dweil. Je wilt niet dat wijn of andere vlekmakers op je vloer vallen en dat dit erin trekt. Je vloer behandelen doe je niet zo vaak, dus het is van belang om een superieure lak te kiezen. Een lak die langdurig mooi blijft maar ook een hoog niveau van bescherming levert. Wij hebben een assortiment top lakken voor parketvloeren maar ook lakken voor stenen vloeren. 

Vloerlak; hoogglans, zijdeglans of mat?

Vloerlak is een product voor een goed bescherming van houten vloeren en stenen vloeren. Wat is het verschil tussen vloerlak en parketlak? Het verschil is dat parketlak een goede bescherming biedt aan hardhouten vloeren en parket. Ook zijn er verschillen in uitstraling; je kan kiezen voor een hoog glanzende afwerking, zijdeglans finish of voor een natuurlijk mat effect. Meestal wordt dit aangeduid met procenten, 10% is mat tot 90% glansgraad is hoogglans. De vloerlak is veelal blanke lak en geeft dus geen kleur aan de vloer. De lak geeft je vloer een nieuwe uitstraling.

Wanneer kies je een 2 componenten vloerlak?

Als je vloer onderhevig is aan veel loopverkeer doe je er goed aan om te kiezen voor een twee componenten vloerlak. Je voegt een verharder toe aan de lak waardoor de lak héél erg hard wordt. Let wel dat je de lak snel moet verwerken. Je vloer is dan binnen enkele uren klaar voor gebruik. Wel is het altijd beter om ook deze 2 component lak ook goed te laten uitharden. Maar hij is sneller uitgehard dan een een component lak.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »