Sculpt Nouveau Patina Stain
Patina Stain €42,48

Sculpt Nouveau Patina Stain

€42,48
Nog 3 artikelen op voorraad
  • Bel voor deskundig advies
  • Iedereen kan klussen! Doe het gewoon zelf.
Informatie

Patina Stains worden gemengd om te passen bij chemische of traditionele patina's, maar zijn gemakkelijker aan te brengen en te beheren. Ze worden geconcentreerd verkocht en kunnen verdund worden met Clear Guard EF of Sculpt Nouveau Solvent Thinner om de kleur lichter te maken. Patinavlekken worden meestal op een schoon metalen oppervlak gespoten, geborsteld of gewreven.

Patina Stains zijn verkrijgbaar in brons, messing, koper, zilver, warmgewalst, roest, rood, oranje, geel, verde (kopergroen), hemelsblauw, blauw, violet, wit, zwart (gun blueing of PC9), antiek zwart ( M24), bruin voor kopermetaal en bruin voor alle andere oppervlakken. Ze worden verkocht in de maten 8oz., 32oz. en 1 gallon. Eén gallon Patina Stain bestrijkt ongeveer 300 vierkante meter. Voor het beste resultaat na het aanbrengen overspuiten met Clear Guard EF. Rode, blauwe en violette kleuren zijn minder UV-stabiel dan de rest. Voor buitenprojecten waarin deze kleuren worden gebruikt, worden in plaats daarvan Smart Stains en Ever Clear aanbevolen.

Voor lichtere toepassingen en bijwerkwerk zijn Patina Stains ook verkrijgbaar in 12oz. spuitbussen.

Instructies voor het aanbrengen van Patina Stain:

  1. Metaal reinigen met Sculpt Nouveau Metal Cleaner.
  2. Verdun de Patina Stain 1 op 1 met Sculpt Nouveau Solvent Thinner of Clear Guard EF.
  3. Voor de meest gelijkmatige en zuivere verdeling brengt u de Patina Stain aan met een airbrush of ander spuitapparaat.
  4. Veeg het oppervlak af met een doek en verdunner, zodat er Patina-vlekken achterblijven in de verzonken gebieden. Als alternatief kan Black Metal Wax worden gebruikt om verzonken gebieden donkerder te maken.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »