Voorjaarsschoonmaak van je tuinhout

Voorjaarsschoonmaak van je tuinhout

 

 

De grote voorjaarsschoonmaak


Of je tuinmeubelen nu van hout of kunststof zijn, ze hebben allemaal onderhoud nodig. Zeker als ze het hele jaar buiten blijven staan. Alle materialen krijgen nu eenmaal door de weersinvloeden een groene of donkere waas. Dit komt door de mos- en algvorming na een vochtige periode.

Periodiek onderhoud verlengt de levensduur van je zitje en tevens blijf je de gewenste uitstraling behouden. Veel mensen zijn bang voor het reinigen van houten tuinsets, maar dat is nergens voor nodig. Hieronder geven we je enkele handvaten, waardoor je tot in lengte van jaren van je tuinset kunt genieten.

met olie voor een natuurlijke uitstraling? Lees dan eerst deze handige tips.

 

Wanneer behandel je je tuinhout?

 

Net vóór de winterstalling

 

Er is niets lekkerder dan bij de eerste zonnestralen je tuin en tuinmeubels weer zomer klaar te maken. Om de levensduur optimaal te verlengen, kun je de meubels net voor de winterstaling een extra laagje olie of lak gunnen. Zodat ze optimaal beschermd de regen, kou en sneeuw kunnen trotseren.

 

Hoe maak je je tuinmeubelen schoon? 

Reinigingsmiddelen

 

Afhankelijk hoe de meubels uit de winter gekomen zijn, zul je ook de behandeling moeten afstemmen. Wel is belangrijk om te weten of je meubels geolied of gelakt zijn. Is het meubilair alleen een beetje vies en stoffig dan volstaat een goede poetsbeurt met Deck Soap. Zijn je meubels aangetast door de winter en is er sprake van algen-schimmelvorming dan behandelen met Exterior Wood Cleaner. Wil je na de poetsbeurt een andere kleur of ander soort afwerking aanbrengen, dan adviseren wij de Extra Strong Wood Cleaner. Deze verwijdert ook oude lak en olie lagen. Deze cleaner moet nadien geneutraliseerd worden met behulp van de Exterior Wood Cleaner.


Is je tuinhout alleen vergrijst en wil je deze vergrijzing verwijderen, dan is er de No Grey.

Kortom voor elke verontreiniging hebben we een passend middel. Wij adviseren om het hout niet met een hoge druk reiniger te behandelen. Door de kracht zal deze one
ffenheden in het hout maken. Gewoon lekker schrobben met een zachte schrobborstel. 


Wat als je je tuinhout niet onderhoud?

 

Houtsoorten hoeven niet behandeld te worden, maar één ding is zeker; het hout zal gaan verkleuren en na verloop van tijd gaan rotten. Door het hout te voorzien van de juiste afwerking kun je tot in lengte van jaren blijven genieten van je hout, in de kleur die jij het mooiste vindt.

In het blogartikel 'Hoe bescherm ik mijn tuinhouten meubelen' lees je alles over het aanbrengen van lak of olie bij de verschillende soorten hout. 

 

Heb je nog vragen of advies nodig over het behandelen van tuinhout? Kom naar onze winkel in Echt (Limburg) of bel ons voor een deskundig advies.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »