Eiken tafel: oliën, lakken of in de wax zetten?

Eiken tafel: oliën, lakken of in de wax zetten?

Hoe onderhoud je een eiken tafel; olie, lak of wax?

Eikenhout is een natuurlijke, robuuste houtsoort en net zoals een fles rode wijn die steeds lekkerder wordt als je hem laat liggen, wordt eikenhout alleen nog maar mooier met de tijd. De tijdloosheid van eikenhout zie je terug in het interieur, veel mensen kiezen voor eiken hout omdat het een hele warme uitstraling heeft en de meubels zijn degelijk.

Bij het kiezen van eiken houten meubels komt ook onderhoud kijken, zodat het hout langer meegaat maar ook beschermd blijft tegen vlekken. Je kan dan het beste je tafel behandelen met lak of met olie. In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe je een eikenhouten tafel het beste kan behandelen. Welke olie of lak kan je gebruiken op je onbehandelde eiken houten tafel?

Eiken tafel oliën, lakken of in de wax zetten 

Eiken is een houtsoort met open poriën en neemt razend snel vlekken, oliën en vocht op. Het is erg makkelijk om je tafelblad zelf te behandelen met een olie, lak of was om de tafel extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Een onbehandeld eikenhouten tafelblad behandelen

Een onbehandeld eikenhouten tafelblad is prachtig, totdat er kringen en vlekken op zijn gekomen. Of als je die vlekken nog niet op je tafelblad hebt maar je je tafelblad van eiken wilt beschermen? Er is een goed antwoord; de beste manier is om de tafel te behandelen. En dat kan op drie manieren; olie, lak of wax.

1 Je tafelblad oliën

Olie dringt in het hout door en zorgt voor een goede bescherming van je eikenhouten tafelblad. Wij adviseren deze producten te gebruiken;

De Furniture Oil van Borma Wachs is een product op basis van natuurlijke oliën versterkt met hoogwaardige harsen voor de afwerking in twee of drie lagen op meubels in onbehandeld hout. Het biedt een uitstekende weerstand tegen vlekken en slijtage. Het vereist geen specifieke basislaag en is klaar voor gebruik. Geschikt voor hard en zacht hout, ook voor absorberend of zeer poreus hout. Beschikbaar in glanzende versies of olie in natuurlijk mat effect. De olie zorgt er tevens voor dat het hout meer tot leven komt.

Het hout is eenvoudig in een veelvoud van tinten te maken door eerst te kleuren met de Holzwachs Lasur van Borma Wachs. De verkrijgbare tinten zorgen voor een kleurbehandeling van de tafel en kunnen een kleuraccent geven dat de tafel beter bij de rest van uw interieur laat passen.

2 Je tafelblad lakken

Wil je je tafelblad voorzien van een sterke laklaag maar wil je liever dat het tafelblad er zo natuurlijk mogelijk uit blijft zien, alsof het hout geen behandeling heeft gehad dan adviseren wij de BlueWolf 0% glans - Ultra Matte Lak. De tafel geef je dan een unieke onbehandelde matte uitstraling en de BlueWolf beschermt zeer goed tegen vuil, water en olie. Daarnaast is het super makkelijk zelf aan te brengen. Neem contact met ons op voor een monster of voor meer informatie.BlueWolf 0% Matte LakBlueWolf Ultra Matte Lak is de beste keuze
voor een onbehandelde look van je meubels

 

Borma Wachs Multipurpose Dye is een ideale kleurstof om elk onbehandeld houten binnen oppervlak te kleuren. Het dringt enkele millimeters diep in het hout. Dit geeft een zeer natuurlijk effect. De verschillende kleuren benadrukken de natuurlijke schoonheid van de houtnerf. De concentratie is klaar voor gebruik en kan gemengd worden met water, thinner of alcohol. Dit product is de ideale vervanging voor iedereen die de traditionele producten zoals anilinepoeders wilt vermijden aangezien traditionele producten schadelijke zijn door inademing van de poeders.

3 Je tafelblad in de was zetten

Wanneer het blad van je eikenhouten tafel dof is geworden en zijn glans heeft verloren, kan je er ook voor kiezen om deze in de was of wax te zetten. Het voordeel van was is dat het heel diep in het hout dringt en een optimale verzorging en bescherming aan het hout geeft. Je moet dit vaker bijhouden dan lak of olie. Het in de was zetten van een tafelblad is een eenvoudig proces, wat je goed zelf kunt uitvoeren. Wij adviseren de bijenwas te gebruiken van Borma Wachs, de Borma Holz Wachs, een bijenwas in pasta vorm op basis van carnauba. Een professioneel product dat de belangrijkste wassen van minerale, dierlijke en plantaardige oorsprong bevat, voor het voorkomen van scheuren, zwellingen of vervaging van alle soorten houtoppervlakken.

 

Reacties

 1. Toine Meuwissen Toine Meuwissen

  Olie geeft de meest natuurlijke uitstraling en voeding aan je hout, maar het is noodzakelijk om geoliede oppervlakten regelmatig te onderhouden.

  Voor dagelijke reinigingen adviseren wij Bormawachs Neutral furniture Cleaner.(NAT0060) Deze pH nerutrale reiniger verwijderd vuil en vlekken en verzorgd de coating of het hout waardoor de coating langer beschermd blijft.

  Voor periodiek onderhoud van geoliede en gewaxte objecten adviseren wij Bormawachs Naturaqua Wax abnd oil care (wachs&elpflege)(4061/4062). Dit product reinigd ,hersteld en verzorgd de de geoliede oppervlaktes.

  Voor de extremere gevallen, de minder onderhouden en meer beschadigde oppervlakten adviseren wij eerste een goede reiniging en daarna een verse coating van de gewenste olie aan te brengen.
  Voor de reiniging Parket clearner (NAT0048) . En na volledige droging een nieuwe verse laag olie aan te brengen.

 2. E kleyn hesselink E kleyn hesselink

  Beste,

  Wij hebben eiken meubels welk zijn afgewerkt met olie. Nu na een aantal jaren krijgen we wat vlekken in de tafel. Vraag is hoe het beste de tafel weer netjes te krijgen, onderhouden met meubel olie?

 3. Toine Meuwissen Toine Meuwissen

  Beste Benny,

  Olie geeft de mooiste natuurlijke uitstraling voor hout, maar het is essentieel dat je alle oude verf /vernis lagen verwijderd. Dan kun je in een transparant afwerking nagenoeg iedere gewenste kleur maken, mits donkerder dan het hout zelf.

  Wij hebben geen kleurstalen alleen de kleur indicaties zoals je ze op de webshop kunt vinden. onder holzfarbe of holzwachs lazur of grundier olie. De kleur is afhankelijk van het type, de kleur ,de structuur van het hout en hoe hij behandeld is. Zandstralen maakt de structuur erg open en zal daardoor een diepere /donkerdere kleur geven na behandinging met een kleur olie tov van een oject geschuurd met korrel 120.

  in het geval van olie voor de eetkamer tafel zou ik adviseren een gekleurde holzwachs lazur te zetten op kleur naar wens en dan afwerken met hardwax coloroil. die we eventueel naar wens ook kunne inkleuren.

  Het gebruik van holzwachs lazur (of grundier olie) bevorderd de bestendigheid tegen vlekken en kringen, omdat deze ontwikkeld zijn zeer diep in te dringen in het hout.

  Mvg,
  Toine Meuwissen

 4. Swennen Benny Swennen Benny

  Wij willen graag onze Frans eiken tafel 3x1,2m oliën. Momenteel zit er een vernislaag op die we eerst gaan verwijderen door de tafel te laten zandstralen. Beschikken jullie over kleurstalen die we op de onderkant kunnen aanbrengen om te kijken wat het mooiste past bij ons interieur? We hadden gedacht om de tafel te oliën. Ze wordt dagelijks als eettafel gebruikt.

 5. Toine Meuwissen Toine Meuwissen

  Beste Hester,

  Buitentafels / constructucties etc worden extra zwaar belast door UV staling, vocht en temperatuur verschillen . Daarom zal een binne lak als Skylt niet voldoende bescherming bieden.

  Je hebt in de basis 2 opties. Buiten beitsen/buiten lak of buiten bestendige olie.

  Lak geeft een meer decoratief effect , ligt op het hout, maar dient wel voorzien te worden van een goede primer/sealer.

  Bijvoorbeeld. Bormawachs Holzwachz lazur + Top gel (classique (=oplosmiddel arm) of Natur aqua (= oplosmiddel vrij)

  Olie trekt in het hout (bij voorkeur met een (licht) kleurtje) wat de bescherming aanzienlijk verbeterd. Deze moet echter wel iedere 1- 2 jaar even opgefrist worden met een vers laagje, maar de verwerkinging is vele malen eenboudiger dan lakken.

  Bormawachs UV Oil .Teak oil /thermowood oil , decking oil of terrace oil .

  Mvg,
  Toine Meuwissen
  Tech adviser Skepwolf Coatings & projects.

 6. Hester Hester

  Wat adviseren jullie voor de behandeling van een eiken buitentafel? We hebben al lak, skylt geprobeerd, maar t wordt er niet beter van.
  De tafel hebben we nu weer helemaal kaal geschuurd, maar wat nu?

 7. Toine Meuwissen Toine Meuwissen

  Beste Willem,

  Ons advies hiervoor is Afwerken met BlueWolf 0% Ultra Mat Lacqer.
  (BW000/A)
  Het product kan als 1 pot systeem aangebracht worden, dwz als sealer en topcoat.
  Hiervoor eerste laag Bluewolf 10% verdunnen met water (voor betere penetratie in het hout)
  Daarna 2 lagen (100 -120 gr/ m2) .

  Alternatief voor de sealer kun je Bormawachs Naturaqua Wood Sealer - Natural effect aanbrengen. (NAT4090). die is speciaal ontwikkeld voor diep indringen in het hout en een basis voor ultra matte (natural look).

  Mvg,
  Toine
  Lak&Olie

 8. Willem Wolters Willem Wolters

  Hallo,
  Ik heb een eiken salontafel helemaal kaal gemaakt (doffe vlekken en kringen van theekopjes). Ik denk deze te behandelen met een matlak of zoiets. Maar wel zodanig dat houtstructuur mooi zichtbaar blijft . Tevens moet die behandeling bescherming bieden tegen krassen, vet, water, hete thee en bv rode wijn. Wat zou de beste methode zijn?
  Alvast bedankt voor uw antwoord

 9. Susy Susy

  Wij hebben een nieuwe massieve eiken schuifdeur die nog onbehandeld is. We willen deze behandelen maar willen niet zien dat ze behandeld werd (we willen dus de kleur behouden en zeker geen glans krijgen).
  Wat gebruiken we hiervoor het beste?

 10. Patricia Ruyssenaers Patricia Ruyssenaers

  Goedemiddag, wij hebben zojuist een licht eiken houten tafelblad gekregen en willen deze graag beschermen. Wat kunnen we gebruiken?

 11. Lisette Lisette

  Ik heb een vergrijsde eikenhouten tafel,well product kan ik het beste gebruiken zo dat ze niet van kleur veranderd ?

 12. Roos Roos

  Goedenavond,

  Ik heb een massief eikenhouten tafel. Deze is onbehandelden dus licht van kleur. Ik wil er t liefst geen olie op doen, omdat ik m t liefst uiteindelijk af wil werken met een matte lak. Ik zou graag de kleur willen creeeren , zoals op de foto op jullie site onder het kopje: "eiken tafel: lakken, olien of in de wax zetten"
  Dus dat hij net een iets verouderde look krijgt, maar niet echt donkerder wordt. Wat kunt u mij adviseren? Heel graag verneem ik uw reactie.

  Mvg
  Roos

 13. Cindy Cruysberghs Cindy Cruysberghs

  Beste, ik heb mijn eiken keukendeurtjes volledig afgeschuurd (bloot hout) en zou deze nu graag behandelen maar weet niet goed wat het beste is. Ik wil de kleur van onbehandeld hout behouden en ook het matte uitzicht. Alvast bedankt. Mvg Cindy

 14. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste Antoon,

  Ik zal van zowel de furniture Oil als ook de Blue Wolf Lak een monster doen toesturen. Echter als de deurtjes in het verleden behandeld zijn met olie is het niet mogelijk er lak overheen te zetten. Na verloop van tijd zal deze lak los komen.

  mvg. Johan Vergoossen, namens Lakenolie.nl

 15. Antoon Snoekx Antoon Snoekx

  Beste
  Ik heb een eiken keuken die slecht gelakt is en wil deze beitsen tot de lak volledig er af is
  nu weet ik niet of ik deze wil met olie behandelen of lakken (bv. auto lak }
  Mijn vraag de deuren zijn ook met olie behandeld maar rond de klink zijn er vuil plek van van vingers waar men
  met de hand het hout vast genomen heeft kan men deze behandelen of niet en als dit op de keuken
  ook gebeurd als ik met olie behandeld en kan ik dit er uit krijgen
  Graag willen wij ook een monster van de Furniture oil van Borma en een monster van de Bluewolf 0% ontvangen
  Snoekx Erperkommerweg 22 3990 Peer 0032497157954

 16. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste,

  Uiteraard is het mogelijk om een monsterflesje te ontvangen van de Blue Wolf en de Furniture Oil. Graag je adresgegevens mailen dan sturen we het toe.

  mvg. Johan Vergoossen, namens Veracious Coatings (lakenolie.nl)

 17. Marcelien Linsen Marcelien Linsen

  Beste mensen, Graag willen wij een monster van de Furniture oil van Borma en een monster van de Bluewolf 0% ontvangen als dat kan voor onze eiken houtenntafel.

  Alvast bedankt, mvg Marcelien Linsen

 18. Bart Debruyne Bart Debruyne

  Goedemorgen


  Wij hebben in de keuken 2 eiken tafels. Beide werden in de horecazaak gebruikt maar staan nu ik onze prive. 10 jaar oud ondertussen. Nu begint deze tafel op sommige plaatsen wat te slijten en worden bepaalde plekken grijs. Hier thuis hebben we 2 kleine kindjes van 3 en 5. Er wordt dus enorm veel op de tafels gemorst en soms getekend met stift of balpen. De tafel schuur ik deze week volledig vlak. Welk product raadt u in mijn geval aan?

 19. Peter van de Laar Peter van de Laar

  Goedendag,
  Ik heb een massief eiken blad gekocht voor een wastafel van 60 x 120 cm. Hij is geschuurd en onbewerkt. Ik wil zo veel mogelijk de natuurlijke kleur behouden. Maar wel waterdicht en vlekvrij. Wat adviseert u mij. Is het mogelijk hiervoor een testmonster toegezonden te krijgen. Mijn adres is P. van de Laar, Dommelrodelaan 43 , 5492 GH Sint-Oedenrode. Tel. 0652284893. Bij voorbaat dank. Vriendelijke groet, Peter.

 20. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste,

  Het is zeker mogelijk om een monsterflesje te versturen, geheel gratis en vrijblijvend. Stuur me even je adresgegevens dan sturen we het toe. Graag mailen naar [email protected] , dank je namens lakenolie.nl Johan,

 21. Marianne van der Neut Marianne van der Neut

  Goedemorgen, kunt u mijn een monster sturen van de Blue Wolf 0%?
  Het gaat om een eikenhouten fineer meubelen die onbewerkt zijn. Ik wil iets dat wel beschermt maar niet opvalt en makkelijk te onderhouden is. Alvast erg bedankt!

 22. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste GP Wesselman,
  Als er reeds een laklaag op de tafel zit is het niet mogelijk om een olie aan te brengen. Olie moet in het hout trekken. DIt kan niet doordat de laklaag er zit. Wel zou je een transparante boenwas kunnen aanbrengen om te laklaag op te halen. Als je de tafel weer helemaal kaal schuurt kan je zowel lak als olie aanbrengen, zoals onze BLue Wolf lak 0% Zero of een Borma Hardwaxmeubelolie.

 23. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste Jeroen,
  Als je de tafel volledig kaal schuurt, kun je hem opnieuw opbouwen met een olie of lak. In jouw geval zou ik een laklaag zetten. Blue Wolf 0% Zero is hiervoor zeer geschikt. 3 Lagen zetten van voldoende dikte . Let op 1 laag per 12 uur. De volledige uithardtijd van de 3 lagen is ca. 7-10 dagen. zie www.bluewolf-coatings.nl voor alle informatie die je wellicht nodig hebt. mvg. Johan Vergoossen, namens Veracious Coatings.

 24. Jeroen Jeroen

  Goedendag.
  Ik heb een massieve eiken (10*100*260) tafel gekocht welke door de leverancier is behandeld met Wax. Bij het eerste gebruik van de talef zaten er direct vetvlekken op de tafel, dit is niet wat we willen. Wat is uw advies hierin? De tafel staat in een serre, overkapt en droog, maar wel 'buiten' uiteraard. We willen een natuurlijke look, niet te geel maar wel goed beschermd. De tafel kan door de leverancier weer kaal geschuurd worden.

 25. Gp Wesselman Gp Wesselman

  Goedemorgen, graag ontvang ik een monster was en olie voor een eiken houten tafel, deze is gelakt maar soms zijn er kringen op. Graag uw advies, alvadt dank!

 26. Ernst Zwijnenburg Ernst Zwijnenburg

  Ik zou graag een test/ monster willen ontvangen van de wax en de ultra matte blanke lak. deze kunt u sturen naar Aletta Jacobshof 68, 7908 BZ Hoogeveen. Alvast bedankt voor de moeite! Groet Ernst

 27. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste,
  Sorry voor de late reactie. Door een interne foutieve schakeling had ik niet eerder zicht op jouw vraag.
  Ik zal het monstertje met lak vandaag naar je toesturen.
  mvg. Johan

 28. Johan Vergoossen Johan Vergoossen

  Beste,
  Sorry voor de late reactie. Door een interne foutieve schakeling had ik niet eerder zicht op jouw vraag.
  Ik zou voor buitengebruik de Borma Wachs Super Wood Sealer anti Tannin aanbrengen. Bij 3 lagen geeft dit een zeer goede bescherming. De kleur blijft nagenoeg gelijk, en de afwerking is sterk en goed bestand voor buiten. mvg. Johan

 29. Slinger Slinger

  Mijnh.mevr zou ik aub een monster mogen krijgen.van de ultra matte lak.en een monster van de olie.hartelijk dank

  Vr gr suzan slingern.
  Nonnenweer 5
  4251 ga.
  Werkendam

 30. Tom Verheyen Tom Verheyen

  Ik het 2 ruwe eiken planken van 45cm x 3m om een tafelblad van te maken voor buiten. Ik zou graag hebben dat dit zoveel mogelijk zijn originele kleur behoudt en niet glanst maar vooral lang meegaat wanneer dit constant buiten staat. Welk product raden jullie mij aan? Alvast bedankt voor de info

 31. Danny Danny

  Hallo, ik wil mijn eikenhouten vloer warm grijzige look geven met olie. De vloer is met olie behandeld en vrij licht nu. Welke olie kan ik het beste gebruiken? Hebben jullie ook testers die ik kan proberen om kleur te testen? Alvast bedankt. Danny

 32. Gerard Gerard

  Hallo, <br /><br />
  <br /><br />
  Ik het ook mogelijk om een monster van Blue Wolf 0% glans ultra matte lak en Borne Holz Wachs (Bijenwas) te proberen? Mijn adres is de schakel 2 7783EN gramsbergen.

 33. Michiel Michiel

  Beste, we sinds kort een tafelblad van eikenhout white wash met mat lak. Hoe kunnen we deze behandelen dat de tafel optimaal beschermd is tegen kringen en beschadigingen? Alvast bedankt voor uw reactie. M vr gr Michiel

 34. Yolande Emmelot Yolande Emmelot

  Ik wil mijn eiken tafel behandelen met een natuurlijke olie of was. Ik wil 'em graag zo licht mogelijk houden en hij mag wel wat glanzen. Wat kan ik het beste gebruiken?

 35. Amanda van Engers Amanda van Engers

  Goedemorgen, in de huiskamer hebben wij een eikenbalk, deze hebben wij helemaal kaal geschuurd, het liefst willen wij de balk zo houden, maar is dat verstandig of moet er toch iets op ter bescherming? En ik de badkamer zitten nieuwe vurenbalken, moeten we deze ergen mee behandelen tegen vocht?

 36. cyril Golsteijn cyril Golsteijn

  Goedemorgen Harry,

  Bedankt voor je reactie. Natuurlijk kunnen we jou een test flacon opsturen van de 0% Zero. Geef je ons svp even je adres door via [email protected] ?
  De levensduur is moeilijker te beantwoorden. Het belangrijkste is dat lak ook onderhoud (voeding) nodig heeft. Bij iedere schoonmaak beurt haal je een heel klein beetje van de lak af. Om deze laagdikte weer aan te vullen, adviseer ik periodiek de BlueWolf Guard te gebruiken, na een poetsbeurt. Deze zorgt weer voor een extra laagje coating. Op deze manier kun je tot wel makkelijk 10 jaar van de coating genieten.

  mvg,
  cyril

 37. Harry van de Roer Harry van de Roer

  Hallo,

  Wij hebben 2 nieuwe massief eiken tafelbladen laten maken en zoeken nu een goede behandeling. Ben de Bluewolf 0% Mat tegengekomen. Twee vragen daarover: kan ik daarvan een monster krijgen en de tweede vraag is wat de gemiddelde levensduur is van die laklaag ? Vaak zie je nl. dat lak na een aantal jaren gaat verweren en breken. Dat willen we in ieder geval niet.

 38. Melanie Melanie

  Zouden jullie misschien antwoord willen geven op mijn bericht van 4 november? Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren welk middel ik het beste kan gebruiken.

 39. frans rietveld frans rietveld

  Goedemiddag kan ik voor onze onbehandelde oud eiken tafelblad een monstertje blue wolf 0 % van u ontvangen voor een proefje op te zetten?

 40. Melanie Melanie

  Wij hebben sinds een paar weken een mooie eiken tafel (eiken fineer). Het tafelblad is behandeld met een semi-beschermende watergedragen blanke lak die niet echt tegen vlekken beschermd, maar meer voor kleurbehoud. Ziet er ook gewoon uit als onbehandeld hout en volgens het meubelbedrijf moeten we het ook zo behandelen. Binnen anderhalve week zat er een vetvlek van banaan op. Deze heb ik er, na overleg met de leverancier, voorzichtig uit weten te schuren. Het plekje is nu alleen iets gladder en meer glimmend, maar daar kan ik mee leven. Het liefst zou ik de tafel wel met iets willen behandelen waardoor deze beter beschermd is tegen vlekken. Ik wil de tafel liever niet lakken, want wil echt de natuurlijke look behouden. Het meubelbedrijf adviseerde mij Wood Sealer te gebruiken, maar ik lees daar toch verschillende ervaringen over. Dat de kleur van het hout geel kan worden en het tafelblad meer gaat glimmen. Ik durf dat dus toch niet aan. Hebben jullie advies wat ik dan wel kan gebruiken?

  Met vriendelijke groet,

  Melanie

 41. cyril Golsteijn cyril Golsteijn

  Goedemorgen Mascha,

  Natuurlijk willen we je graag een monster opsturen. Stuur je mij even je adresgegevens?

  mvg,

  Cyril Golsteijn

 42. Mascha Bal Mascha Bal

  Beste, ik zou ook graag de matte lak willen proberen. Nieuw eikenblad, nog onbehandeld. Wil hem zo natuurlijk mogelijk houden, geen glans in ieder geval. Richting oud hout, die uitstraling vind ik ook erg mooi. Misschien als u daar ook een monster voor heeft, graag! Als het maar tegen vlekken en kringen is, het gaat onze eettafel worden :-)

  Alvast superbedankt!

 43. Karin van Veen Karin van Veen

  Dag

  Zou ik 2 monsters mogen ontvangen van Blue Wolf 0% glans ultra matte lak en Furniture oil mat?

 44. Sylvia v.d. Maas Sylvia v.d. Maas

  Goedenavond, ik heb een eikenhouten tafel van Loods 5 zo 1 die veel mensen hebben ;) ik had een donkere kleur en heb hem vandaag geschuurd een prachtige lichte kleur en die wil ik heel graag zo houden, de vraag is hoe...., ik wil hem mat houden heb het al een stukje geprobeerd met traelyx naturel maar die droogt best donker op dus dat is het niet :( Hoop dat jullie een goede tip hebben...Vast bedankt!

 45. cyril Golsteijn cyril Golsteijn

  Goedemiddag marian,

  2 vragen:
  > van welk hout is deze tafel ?
  > met welke lak heb je de tafel behandeld?
  Deze 2 vragen zijn essentieel om jou een goed advies te geven.

  mvg,
  cyril golsteijn

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »