Hoe je keukengerei van hout te onderhouden?

Hoe je keukengerei van hout te onderhouden?


 

 

Zo voorkom je dof houten keukengerei!

 

Is je keukengerei ook dof geworden? Je hoeft het niet weg te gooien maar je kan het in de olie zetten. En het is heel simpel! Dat lees je in dit artikel. Het is erg belangrijk om je houten keukengerei zo nu en dan te onderhouden zodat je houten keukenspullen lang mooi blijven en niet dof worden. Het is erg makkelijk om dit zelf te doen, het enige wat je nodig hebt is Kitchenware Oil van Borma Wachs en een doek.

Kitchenware Oil

 

Dit product is geschikt voor materialen die in contact komen met voedsel zoals snijplanken, keukentafels, keukenbladen en houten slakommen. Kitchenware Oil is ontwikkeld voor onbehandelde of eerder geoliede en/of geschuurde houten oppervlakken. De olie maakt het oppervlak zeer water- en vuilafstotend. Bestel de Kitchenware Oil snel in onze webshop of koop het in onze winkel in Echt (Limburg).Hoe gebruik je de Kitchenware Oil?

 

Kitchenware Oil kun je gemakkelijk zelf aanbrengen op je snijplank of aanrechtblad. Volg gewoon de volgende 5 stappen:

 

1 | Als eerste is het belangrijk om je oppervlak goed schoon te maken zodat het vetvrij is. Laat het goed drogen. Mocht het oppervlak bijzonder glad zijn, schuur het oppervlak dan met schuurpapier korrel 180. Laat het tafelblad na het reinigen minimaal 8 uur drogen.

 

2 | Olie gelijkmatig en dun aanbrengen met borstel, pad, doek of spuit. Breng de olie aan in dunne lagen. Bij te dikke lagen zal er een film op het hout komen te liggen, die zorgt voor langere droogtijden en ook het uitwrijven zwaarder maakt.

 

3 | Laat de olie ongeveer 15-20 minuten intrekken. Dit is gebaseerd op een temperatuur van 20 graden. Is het warmer dan droogt de olie sneller, is het kouder dan heb je iets meer tijd om de olie uit te poetsen.

 

4 | Met een schone, droge doek uitpoetsen. Je moet de olie nog uitpoetsen als deze nog nat is. Wrijf de olie in het hout en tegelijkertijd poets je daarmee ook de overtollige olie weg. Gebruik altijd schone doeken. Als de doek verzadigd is met olie, dan weer een nieuwe doek gebruiken. Let op: doeken na gebruik laten drogen om ontvlammen te voorkomen.

 

5 | Na drogen, kan je het bovenstaande proces weer herhalen. Hoe vaak je bovenstaande moet herhalen hangt af van de staat van het hout. Maar het doel van de olie is om het hout te verzadigen. Dan bereik je de optimale bescherming.

 

Heb je nog vragen of advies nodig over het behandelen van je keukenspullen of keukenblad? Kom naar onze winkel in Echt (Limburg) of bel ons voor een deskundig advies.


 


 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »